Hello we are Join the Pipe, the first community of tap water drinkers. People joining from all over the world sharing the same dream of redistributing drinking water in a fairer way.

Latest News

Hallo, wij zijn Join the Pipe

Het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom, het bouwen van de langste waterleiding om zo iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien. Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen en met donaties financieren we schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden.

Our story

Een tappunt voor een schone en gezonde stad, school, club of bedrijf

Veel mensen willen graag buiten en onderweg water kunnen tappen en ook op plekken waar kinderen sporten en bewegen is kraanwater een gezonde en duurzame dorstlesser. Ons kraanwater is van topkwaliteit, gezond en zorgt voor minder zwerfafval op straat. Een tappunt kan overal geplaatst worden, het liefst daar waar veel mensen samen komen. Op een plein, in een drukke straat, op een station, park, school of sportclub of in de hal van een bedrijf.

Inmiddels hebben we al 450 tappunten geplaatst in Nederland, België en Duitsland. Het tappunt is samen met enkele waterleidingbedrijven in Nederland ontwikkeld. Ze voldoen aan alle kwaliteitseisen, zijn vandaalbestendig en kunnen het hele jaar worden gebruikt. Ieder tappunt dat we plaatsen draagt bij aan een schoon drinkwater project in een ontwikkelingslanden. Bel ons op +31 20 794 22 94 voor meer informatie of vraag de brochure aan.

Duurzame kraanwaterflessen

Drink ook voortaan kraanwater. Onderweg of op het werk. Net zo lekker als bronwater en veel beter voor het milieu. Door kraanwater te drinken uit deze fles steun je onze drinkwaterprojecten in Afrika en Azië. Onze navulbare flessen, in de symbolische vorm van stukken waterleiding, zijn gemaakt van BPA-vrij plastic en zijn onderscheiden met de Dutch Design Award. Verkrijgbaar in 0,5 en 0,33 liter en in diverse kleuren.

Bekijk alle flessen in de shop.

Onze kraanwater bidon, voordelig en makkelijk te bedrukken. Ideaal voor promoties, festivals en catering. Te bestellen in eigen kleur.

Wat wij doen

Wereldwijd hebben zo’n 800 miljoen mensen geen toegang tot schoon en veilig drinkwater. Daarom komt de opbrengst van onze flessen, tappunten en donaties ten goede aan schoon drinkwater projecten. Inmiddels hebben we meer dan 250 projecten kunnen realiseren in o.a. Kenia, Tanzania, Congo, Mozambique, Gambia, Benin en Bangladesh.

Waterkiosks op scholen

Met de bouw van waterkiosken op scholen zorgen we voor veilig drinkwater voor de schoolkinderen en bewoners uit de buurt. Hierdoor komen er meer kinderen naar school en neemt het aantal watergerelateerde ziektes af. Ze kunnen nu ook water mee naar huis nemen en hoeven niet uren te lopen om water te halen uit een rivier of stroompje.

Drinkbidons

Op veel scholen is geen stromend water, zeep of WC papier op de toiletten en dan is het verstrekken van drinkbidons een eenvoudige en effectieve manier om het aantal watergerelateerde ziektes onder schoolkinderen te verminderen.

Waterbesparende tappunten

Onze tappunten zorgen niet alleen voor schoon drinkwater, maar besparen ook veel water. Kraantjes blijven vaak open staan als er geen druk is en beginnen dan ‘s nachts, als er weer druk is, volop te stromen. Door onze auto-stop kranen wordt er geen kostbaar water verspild.

Hand washing facilities

Join the Pipe zorgt ook voor betere sanitaire voorzieningen op scholen. We bouwen toiletten en plaatsen hand washing facilities. Dit vermindert het aantal watergerelateerde ziektes aanzienlijk.

Projects

Our supporters have helped us finance over 100 water and sanitation projects in developing countries. Here are some examples:

 • Kumasi Bus Station on Tap
 • Kimaswa SA School Water Kiosk Project
 • Kenya School Water Kiosk and Toilet Project
 • Chimoio, Mozambique (WfL)
 • Water Kiosk in Kenya
 • Chimoio, Mozambique (WfL)
 • Chimoio, Mozambique (WfL)
 • Brighter School-Kenya
 • Ghana School Water and Toilet Project
 • Maximum Impact Center School, Kenya
 • SDA Primary School Water Kiosk Project -Kenya
 • Kimaswa SA Primary School Water Kiosk Project
More projects

Where can you find us

 • Outlet Outlet
 • Restaurant Restaurant
 • Tap Station Tap Station
 • Pump Pump

Zoom in on my location

Sponsor een waterproject

Doneer voor schoon drinkwater

Wil je geld doneren of inzamelen met fietsen, lopen of zwemmen. Gewoon omdat je vindt dat iedereen recht heeft op schoon drinkwater. Dan kun je met Join the Pipe een waterproject sponsoren. Je ontvangt een foto of film van het project dat jij of jullie hebben gesponsord. Bekijk de film van een project.

Doe een donatie

Bidons inzamelen voor Afrika

We hebben ze allemaal wel, die bidons die we niet meer gebruiken? Verzamel ze met de school of club van uw kinderen en Join the Pipe geeft ze aan schoolkinderen in Afrika. Een drinkbidon is een simpele en effectieve manier om ziektes en schooluitval te voorkomen. Bekijk de film.

Doe mee

Kraanwater op festivals en in de horeca

Steeds meer festivals willen verduurzamen en het overstappen op kraanwater is dan een logische stap. Een verantwoorde keuze die niet onderdoet voor de kwaliteit van voorverpakt water. Ervaringen uit vorige festivals, zoals Theaterfestival Parade laten zien dat bezoekers bereid zijn te betalen voor kraanwater. Join the Pipe kan helpen met het leveren van bartaps voor gekoeld en bruisend water en tappunten voor backstage of op het festivalterrein. Er is ook een mogelijkheid om bedrukte navulbare waterflesjes te produceren die lokaal afgevuld kunnen worden met kraanwater en voor de verkoop ingezet kunnen worden. Deze flessen zijn een leuk aandenken aan het festival. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

More Products

Stores

More Stores

We are thankful for the support of all our members in the last couple of years. Thanks to you we were able to expand our network and dream. Together with all our members, fans and partners we were able to succesfully set up over 450 tap water stations throughout The Netherlands and we hope soon it will be more. 

More Members

Blog

View all articles

Contact

Get in touch with us! We are here to discuss anything you like. Follow us, like us, mail us or subscribe to our newsletter here. For current members: please create a new account. The former registrations no longer work on the new web site.

Team

Info@join-the-pipe.org                
General Information & Customer Service

Esther@join-the-pipe.org          
New Business Development, Marketing & Sales, Restaurants & Festivals

Sven@join-the-pipe.org               
Tapstations, Universities & Schools, Sport clubs & Bottle orders

Australia@join-the-pipe.org
Australia

Canada@join-the-pipe.org
Canada

Singapore@join-the-pipe.org
Singapore 

Details

Join the Pipe
Keizersgracht 676
1017 ET Amsterdam
The Netherlands

+31 (0)20 794 2294

Bank Account number 60.15.76.381
IBAN nummer NL13ABNA0601576381
BIC ABNANL2A

VAT Number: 8522.69.341.B.01

Follow us

ANBI

Send us a message

Get our newsletter

Press

Product Images

Algemene Voorwaarde

Algemene en leveringsvoorwaarde Join the Pipe