Hallo wij zijn Join the Pipe, het eerste sociale netwerk van kraanwater drinkers met een droom; het bouwen van de langste waterleiding om zo iedereen van schoon drinkwater te kunnen voorzien.

Latest News

Hallo, wij zijn Join the Pipe

Het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom, het bouwen van de langste waterleiding om zo iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien. Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen en met donaties financieren we schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden.

Ons Verhaal

Een tappunt voor een schone en gezonde stad, school, club of bedrijf

Veel mensen willen graag buiten en onderweg water kunnen tappen en ook op plekken waar kinderen sporten en bewegen is kraanwater een gezonde en duurzame dorstlesser. Ons kraanwater is van topkwaliteit, gezond en zorgt voor minder zwerfafval op straat. Een tappunt kan overal geplaatst worden, het liefst daar waar veel mensen samen komen. Op een plein, in een drukke straat, op een station, park, school of sportclub of in de hal van een bedrijf.

Inmiddels hebben we al 450 tappunten geplaatst in Nederland, België en Duitsland. Het tappunt is samen met enkele waterleidingbedrijven in Nederland ontwikkeld. Ze voldoen aan alle kwaliteitseisen, zijn vandaalbestendig en kunnen het hele jaar worden gebruikt. Ieder tappunt dat we plaatsen draagt bij aan een schoon drinkwater project in een ontwikkelingslanden. Bel ons op +31 20 794 22 94 voor meer informatie of vraag de brochure aan.

Happer-Tapper

Onderweg je fles bijvullen of even je dorst lessen tijdens het sporten. Dat is nu heel eenvoudig met de nieuwe combi-tap. Een uitgang om te tappen en een uitgang met een fonteintje.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Bel 020 794 22 94 of mail naar info@join-the-pipe.org

De bartap

Voor bedrijven, horeca en openbare ruimtes hebben we een barmodel ontwikkeld. Met mogelijkheid tot plat en bruisend water. Het tappunt kan eenvoudig ingebouwd worden of gecombineerd worden met een kiosk of een verkoopautomaat.


Duurzame kraanwaterflessen

De BOGO-bottle, onze hervulbare waterfles. Een mooie betaalbare fles, verkrijgbaar in diverse kleuren en eenvoudig te voorzien van een eigen print of embossing. Ideaal voor promoties, bedrijven en evenementen.

De fles is gemaakt van BPA-vrij plastic en is vaatwasserbestendig. Met transparante of semi-transparante soft touch body. Leverbaar in 0,5 en 1 liter en ze kunnen ook afgevuld met water. worden geleverd. Neem contact met ons op voor prijzen en drukkosten of ga naar de shop.

Nairobi Bottle

Luxueus, maar niet duur. Deze 0.4L flesjes met kristalvorm 3D-design. Verkrijgbaar in zwart, wit en transparant en ook te voorzien van een print of embossing. Met de opbrengst van deze flessen organiseren we o.a. Clean Up acties in Nairobi.

Buy One, Give One

Voor elke verkochte fles doneren we ook een fles aan een kind in een ontwikkelingsland. Drinken uit een fles in plaats van met handen zorgt voor minder verspilling van kostbaar water en voor veel minder ziektes en schooluitval. Op scholen op het platteland waar vaak geen drinkwater is, kunnen ze met deze fles water meenemen van huis. In de steden kopen de kinderen vaak zakjes water op school. Zonder afval-ophaaldienst veroorzaakt dit later plastic soep. In ruil voor een fles wordt er eerst een zak plastic afval verzameld.

Gratis drinkflessen voor jouw project?

Heb je zelf een school of weeshuis in een ontwikkelingsland die we kunnen helpen met flessen? Laat het ons weten. Dan sturen we de donorflessen naar jouw project. Meld je aan op info@join-the-pipe.org

Wat wij doen

Wereldwijd hebben zo’n 800 miljoen mensen geen toegang tot schoon en veilig drinkwater. Daarom komt de opbrengst van onze flessen, tappunten en donaties ten goede aan schoon drinkwater projecten. Inmiddels hebben we meer dan 250 projecten kunnen realiseren in o.a. Kenia, Tanzania, Congo, Mozambique, Gambia, Benin en Bangladesh.

City Clean Up

De grootste veroorzakers van de plastic soep zijn de Afrikaanse en Aziatische steden waar geen afval-ophaaldienst is en waar het afval gewoon op straat en in de rivier en uiteindelijk in zee beland. Daarom vragen we de kinderen in ruil voor een Join the Pipe drinkfles eerst een zak met plastic afval te verzamelen. Zoals hier in Nairobi. Met de hulp van onze dandy en een tappunt voor gratis drinkwater, een groot succes.

Waterkiosks op scholen

Met de bouw van waterkiosken op scholen zorgen we voor veilig drinkwater voor de schoolkinderen en bewoners uit de buurt. Hierdoor komen er meer kinderen naar school en neemt het aantal watergerelateerde ziektes af. Ze kunnen nu ook water mee naar huis nemen en hoeven niet uren te lopen om water te halen uit een rivier of stroompje.

Drinkbidons

Op veel scholen is geen geld voor papier of stromend water op de toiletten. Drinken uit een fles in plaats van met de handen is dan een eenvoudige en effectieve manier om het aantal diarree gerelateerde ziektes onder schoolkinderen te verminderen. Drinken uit een fles zorgt ook voor minder verspilling van kostbaar water en op scholen op het platteland waar vaak geen drinkwater is, kunnen ze met deze fles water meenemen van huis.

Waterbesparende tappunten

Onze tappunten zorgen niet alleen voor schoon drinkwater, maar besparen ook veel water. Kraantjes blijven vaak open staan als er geen druk is en beginnen dan ‘s nachts, als er weer druk is, volop te stromen. Door onze auto-stop kranen wordt er geen kostbaar water verspild.

Hand washing facilities

Join the Pipe zorgt ook voor betere sanitaire voorzieningen op scholen. We bouwen toiletten en plaatsen hand washing facilities. Dit vermindert het aantal watergerelateerde ziektes aanzienlijk.

Projecten

Met dank aan onze sponsors hebben we al meer dan 100 water- en sanitaire projecten
weten te financieren in ontwikkelingslanden. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Join the Pipe Bottle Bike
 • ADRA Joins the Pipe!
 • Plastic Soup Nairobi
 • City Clean-Up
 • Join the Pipe
 • Join the Clean-Up
 • Agawo Primary School
 • Plastic Soup Kinshasa
 • Nairobi Slum Clean-Up
 • Join the Pipe in New Delhi
 • A BOGO-Bottle for every child
 • Suntreso Basic School - Ghana
Meer Projecten

Waar kan je ons vinden

 • Verkooppunt Verkooppunt
 • Restaurant Restaurant
 • Tappunt Tappunt
 • Pomp Pomp

Zoom in op mijn locatie

Sponsor een waterproject

Doneer voor schoon drinkwater

Wil je geld doneren of inzamelen met fietsen, lopen of zwemmen. Gewoon omdat je vindt dat iedereen recht heeft op schoon drinkwater. Dan kun je met Join the Pipe een waterproject sponsoren. Je ontvangt een foto of film van het project dat jij of jullie hebben gesponsord. Bekijk de film van een project.

Doe een donatie

Bidons inzamelen voor Afrika

We hebben ze allemaal wel, die bidons die we niet meer gebruiken? Verzamel ze met de school of club van uw kinderen en Join the Pipe geeft ze aan schoolkinderen in Afrika. Een drinkbidon is een simpele en effectieve manier om ziektes en schooluitval te voorkomen. Bekijk de film.

Doe mee

Kraanwater op festivals en in de horeca

Steeds meer festivals willen verduurzamen en het overstappen op kraanwater is dan een logische stap. Een verantwoorde keuze die niet onderdoet voor de kwaliteit van voorverpakt water. Ervaringen uit vorige festivals, zoals Theaterfestival Parade laten zien dat bezoekers bereid zijn te betalen voor kraanwater. Join the Pipe kan helpen met het leveren van bartaps voor gekoeld en bruisend water en tappunten voor backstage of op het festivalterrein. Er is ook een mogelijkheid om bedrukte navulbare waterflesjes te produceren die lokaal afgevuld kunnen worden met kraanwater en voor de verkoop ingezet kunnen worden. Deze flessen zijn een leuk aandenken aan het festival. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Meer Producten

Verkooppunten

Meer Verkooppunten

We zijn al onze leden erg dankbaar voor de steun van de afgelopen jaren. Dankzij jullie was het mogelijk om ons netwerk uit te breiden en onze droom waar te maken. Samen met onze leden, partners en fans hebben we meer dan 1100 kraanwater tappunten kunnen plaatsen door heel Nederland, hopelijk worden dit er snel meer! 

Meer Members

Blog

Laat alle artikelen zien

Contact

We zijn benieuwd naar jouw suggesties, vragen en opmerkingen. Mail ons, volg ons, like ons of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Voor de huidige leden: De accounts van onze oude website werken helaas niet meer. Je kunt een nieuw account aanmaken op onze huidige website.

 

Team

Info@join-the-pipe.org              
Algemene informatie & Klantenservice

Nikky@join-the-pipe.org
Communicatie en webshop

Sven@join-the-pipe.org               
Openbare tappunten, Waterbedrijven, Openbaar vervoer

John@join-the-pipe.org
Toeristshops/horeca

Andrew@join-the-pipe.org
UK, Hockeyclubs en basisscholen

Canada@join-the-pipe.org
Canada

 

Details

Join the Pipe
Keizersgracht 676
1017 ET Amsterdam
The Netherlands

020 794 2294

Bank Account number 60.15.76.381
IBAN nummer NL13ABNA0601576381
BIC ABNANL2A

KvK 56697074

BTW Nummer: 8522.69.341.B.01

Volg ons

ANBI

Stuur ons een bericht

Ontvang onze nieuwsbrief

Press

Product Images

Algemene Voorwaarde

Algemene en leveringsvoorwaarde Join the Pipe