Kraanwater tappunt Hoogheemraadschap van Delfland

  • Publié par Kitty Vallen


Delfland steunt Join the Pipe

Op woensdag 13 november 2013 om 16.30 uur nemen het Hoogheemraadschap van Delfland en UNESCO-IHE een Join the Pipe-watertappunt in Delft gebruik. Dijkgraaf Michiel van Haersma Buma en Business director Greet Vink heffen samen met een UNESCO-IHE studente uit Bangladesh het glas op wereldwijd schoon water. 

Voor ons is schoon (drink)water vanzelfsprekend, maar voor veel mensen elders op de wereld niet. Het Hoogheemraadschap van Delfland zorgt voor schoon water in sloten en vaarten. Met de plaatsing van het Join the Pipe-watertappunt in Delft sponsort Delfland een drinkwaterput met een pomp in Bangladesh. Een UNESCO-IHE student uit Bangladesh is aanwezig bij de ingebruikname, omdat Delfland juist een project in haar thuisland steunt. Ze weet dat schoon drinkwater niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

In overleg met de gemeente Delft is gekozen om het tappunt op het plein voor UNESCO-IHE te plaatsen, aan de Westvest 7 in Delft. Dit ligt op de looproute van het station naar de binnenstad, waar het tappunt veel gezien en gebruikt kan worden. Delfluent B.V. (de partner van Delfland voor het zuiveren van afvalwater in de Haagse regio) was bereid om bij te dragen in de kosten van aanleg van het watertappunt.

Partager :

précédent suivant