De ’waterpijp’

  • by Kitty Vallen

Haarlems Dagblad
Haarlem -20 oktober 2009

Zo ziet ’ie er dus uit: een soort witte periscoop met een drukknop. De ’waterpijp’ moet - als het aan de ideële reclamejongens van Join the Pipe (JtP) ligt - Nederland gaan veroveren. Om maar te beginnen in Amsterdam en Haarlem.

Nu het Stationsplein toch op de schop is kan de aluminium pipe misschien meteen in de planning worden meegenomen, denkt Coen Fredriks vooruit als hij met zijn paradepaardje de stad verkent. Grote Markt en Verwulft komen ook in de aanmerking. ,,Dit is stap een. We maken foto’s op locatie om een magazine in elkaar te draaien.’’ Dat - uiteraard - de pijp aan de man moet brengen. Er wordt al samengewerkt met het Amsterdamse waterbedrijf Waternet, Schiphol en TNT.

Drinkwater is niet eerlijk verdeeld in de wereld, stelt Join the Pipe. Waar elders op aarde jaarlijks 3,5 miljoen mensen sterven door gebrek aan schoon drinkwater, spoelen we het hier letterlijk door de plee. Daarom brengt het Amsterdamse bedrijfje duurzame producten op de markt als waterflessen, karaffen en deze drinkwaterpijp. Van de forse winstmarge - 400 van de 600 euro op de pijp - hoeft JtP geen cent te hebben. Dat geld gaat linea recta naar drinkwaterprojecten van Fair Water en Stichting Max.

Overheden en bedrijven die het apparaat aanschaffen zien hun naam verbonden worden aan een waterpomp of -leiding en krijgen behalve een groen en humaan imago vers water op de werkplek, voor een prikkie in vergelijking met de bekende watertanks. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil alvast dat gebotteld water uit alle overheidsgebouwen wordt geweerd. JtP hoopt daar zijn slag te slaan, maar ook op straat.

,,Het liefst zouden we onze drinkwaterpijpen ook op rustplaatsen aan de snelweg neerzetten. Daar worden enorm veel van die flesjes bronwater verkocht. Voor twee of drie keer de prijs van een liter benzine. Dat is toch van de gekke?’’


http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/haarlemeo/article5285075.ece/Haarlem-moet-aan-de-%27waterpijp%27

 

Share:

Older Post Newer Post