Eerste (mini) Join the Pipe tappunt op basisschool geplaatst

  • by Kitty Vallen

10-10-2012 Dag van de Duurzaamheid - Eerste Join the Pipe kraanwatertappunt op basisschool “De Kleine Reus” in Amsterdam

Stichting Join the Pipe is al sinds enkele jaren actief kraanwater aan het promoten op (basis)scholen. Daarbij probeert Join the Pipe de kinderen bewust te maken van het feit dat kraanwater niet alleen goed is voor het milieu, maar ook nog eens beter voor hun gezondheid. Op de Dag van de Duurzaamheid (10-10-2012) heeft basisschool De Kleine Reus in Amsterdam de primeur met het eerste Join the Pipe kraanwatertappunt op hun schoolplein, wat om 12.00 uur geopend zal worden.Dit mini-tappunt is speciaal ontworpen voor de basisschool en daardoor precies op maat voor de kids. Het Join the Pipe tappunt is tot stand gekomen dankzij een loterij georganiseerd door De Kleine Reus en de verkoop van Join the Pipe flessen tijdens het Zomerfeest. Middels de plaatsing van dit Join the Pipe tappunt wordt er ook een watertappunt in Mozambique geplaatst; op deze manier streeft Join the Pipe naar een eerlijke(re) verdeling van het drinkwater over de wereld.

Kraanwater tegen obesitas
Vanaf de Dag van de Duurzaamheid (10-10-2012) tot Wereld Waterdag (22-03-2013) heeft Join the Pipe de missie uitgesproken om meerdere Nederlandse scholen het belang van een kraanwatertappunt op het schoolplein te laten inzien. Join the Pipe wil kinderen en hun ouders stimuleren om voortaan kraanwater te drinken, mede omdat gebleken is dat kraanwater een effectief middel is om obesitas tegen te gaan.

Overal kraanwater
Het kraanwater in Nederland is van topkwaliteit en daarbij zorgt het voor minder afval. Dagelijks worden in Nederland 0,5 miljoen plastic flesjes van voorverpakt bronwater weggegooid terwijl het kraanwater in Nederland tot het beste van Europa behoort.  Inmiddels staan er 150 Join the Pipe kraanwater tappunten door heel Nederland, van Leeuwarden tot Roermond, op verschillende locaties zoals parken, winkelstraten, openbare pleinen, kantoren en Hogescholen.


Over Stichting Join the Pipe
Stichting Join the Pipe is een non-profit organisatie die zich inzet voor schoon drinkwater wereldwijd. Van de opbrengst van de Join the Pipe producten worden water- en sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden in Afrika en Azië gefinancierd. De voortgang en voltooiing van het drinkwaterproject wordt bijgehouden op de website (www.join-the-pipe.org)

Share:

Older Post Newer Post